J+R
18 December 2012

 









J+R Residential
A new contemporary home built on a narrow section within an alpine lake environment.  The brief required a home for a retired couple with additional accommodation for family and friends in the upper storey. The form is sculpted by the nature of the site and brief; carved spaces to the north allowing for covered exterior areas , stepped out openings to benefit the spectacular Lake views from within intimate spaces and a courtyard to offer an alternative exterior living space protected from the frequent winds. Construction uses SIPs panels for the walls and roof to create a thermally advanced structure. Timber cladding has been selected for its durability and timelessness in this environment of extremes.

Client: Private
Location: Wanaka, New Zealand
Completed 2011